Złote steki Gdańsk, Sopot, Gdynia

Restauracja Goldwasser to unikatowe miejsce na gastronomicznej mapie Gdańska i całego Trójmiasta. To lokal, który doskonale wpisuje się w klimat polskiego Wybrzeża, nawiązując do jego najwspanialszych kulinarnych tradycji. Jednocześnie, każdego dnia staramy się odpowiadać na najbardziej wyrafinowane gusta i oczekiwania gości. Oprócz klasycznych nadmorskich dań, których nie może zabraknąć w żadnej nadmorskiej restauracji, proponujemy Państwu specjalność naszej kuchni – steki z polędwicy wołowej i wyróżniające się wyjątkowym smakiem steki z antrykotu przygotowywane wyłącznie ze świeżego, starannie wyselekcjonowanego mięsa oraz naturalnych składników, dostarczanych prosto z lokalnych gospodarstw.

Argentyński „Black Angus” z polędwicy wołowej

Angus to jedna z najszlachetniejszych ras bydła wywodząca się z północnej Szkocji. Nasze steki podawane z dodatkiem foie gras pate z armaniakiem, pieczonymi warzywami, porem, groszkiem oraz marynowanymi cebulkami i sosem Demi Glace, przyrządzane są wyłącznie z wołowiny premium. Tym, co oprócz najlepszych składników i unikatowej kompozycji czyni to danie wyjątkowym, jest dodatek 23-karatowego złota, które nadaje mu iście królewski, wyrafinowany smak.

Stek z polędwicy wołowej a’la „Chateaubriand”

Na prawdziwych koneserów dobrze wysmażonej wołowiny czeka soczysty, a jednocześnie delikatny stek podawany z masłem truflowym, sosem barneńskim oraz pieczonym ziemniakiem, wzbogacony mieszaniną sałat z klasycznym winegretem i dipem ziołowym. Starannie wyselekcjonowany zestaw dodatków jeszcze bardziej podkreśli smak najwyższej jakości mięsa, jakie codziennie dostarczane jest do restauracji Goldwasser wprost od kaszubskich hodowców.

Stek „Cowboy” z masłem czosnkowym i sosem pieprzowym

Tego dania powinien skosztować każdy amator klasycznej amerykańskiej kuchni. Odpowiednio wysmażony stek z polędwicy wołowej podawany jest w zestawie z frytkami, mixem sałat polanym winegretem oraz masłem czosnkowym i ostrym sosem pieprzowym. To połączenie z pewnością spełni kulinarne oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wołowiny premium podkreślonej smakiem wyrazistych dodatków.

Stek z antrykotu wołowego „Rib-Eye” z dipem śliwkowym BBQ

W naszej restauracji mogą Państwo zjeść najlepsze steki z polędwicy wołowej w mieście. Proponujemy także steki z antrykotu z frytkami i klasycznym sosem barbecue, wzbogacone smakiem sałat mieszanych ze świeżo przyrządzanym sosem winegret zaspokoi oczekiwania zarówno miłośników wołowiny, jak i wszystkich tych, którzy tego szlachetnego, delikatnego mięsa w naszej restauracji pragną spróbować po raz pierwszy.

Spędzając w Gdańsku urlop, weekend lub będąc tu w biznesowej delegacji, mają Państwo okazję skosztować najlepszych dań mięsnych. Serdecznie zapraszamy do restauracji Goldwasser, gdzie każdy gość znajdzie coś dla siebie. Jesteśmy przekonani, że bogactwo i szlachetność smaków potraw podawanych z dodatkiem 23-karatowego złota będzie jednym z najwspanialszych wspomnień z wizyty na Wybrzeżu.
Nasze steki są na wagę złota. I to w dosłownym znaczeniu! Są opracowywane według unikalnej receptury, której jednym z sekretów jest użycie właśnie… złota. Doskonale przyrządzony stek wołowy oprószony posypką z połyskujących płatków złota to potrawa godna królów – teraz dostępna na wyciągnięcie ręki (i talerza) dla każdego Gościa.
Restauracja Goldwasser znajduje się w Gdańsku, ale serdecznie zapraszamy do nas również Gości z Gdyni, Sopotu i innych okolicznych miejscowości.

 

Czytaj więcej

Zawsze świeże steki – Sopot

Wszystkie dania, które oferuje nasz Steak House Gdańsk są każdego dnia przygotowywane przez znakomitego szefa kuchni.  Do przyrządzenia steków stosujemy wyłącznie świeże, starannie wyselekcjonowane składniki od zaufanych, lokalnych dostawców. Delikatne mięso, zdrowe warzywa i inne produkty są do nas dostarczane bezpośrednio z kaszubskich gospodarstw.

Jak przygotowujemy najlepsze wołowe steki – Gdynia

Wołowinę dokładnie oczyszczamy z błonek, a następnie z jej środkowej części wykrawamy steki. Dzięki temu mięso jest najdelikatniejsze, a jednocześnie grube, co znakomicie sprawdza się na grillu. Stek zachowuje idealną soczystość.

Każdy stek jest grillowany inaczej, w zależności od części wołu, z której pochodzi, a także od stopnia wysmażenia, jaki chcemy osiągnąć. Smażenie zależy z kolei od grubości porcji wołowiny, rasy czy wieku zwierzęcia, długości sezonowania mięsa oraz uznania naszego mistrza kuchni. Naszą specjalnością jest stek Black Angus, przygotowany z wołowiny premium.

Jakość serwowanych w naszej restauracji steków jest tak wysoka, że nie musimy ich smaku „zagłuszać” nadmiernymi dodatkami”- resztę dania dopełniają wyśmienite sosy, masła smakowe, sałaty czy pieczone warzywa, a dla smakoszy dodatek Foie gras z Armaniakiem. Z tego względu stosujemy wyłącznie naturalne przyprawy w minimalnych ilościach, aby tylko subtelnie podkreślić smak wołowiny.

Dysponujemy wysokiej jakości sprzętem kuchennym. Jest to o tyle ważne, że stek, aby zachował swoją soczystość, musi być przyrządzany na mocno rozgrzanym grillu. Do przekładania i przewracania smażonego steku używamy specjalnych szczypiec, ponieważ nie powinno się go nakłuwać czy przekładać za pomocą widelca, który niszczy włókna mięsa. W efekcie z wołowiny wycieka sok, a samo mięso staje się twarde i gumowe.

Serdecznie zapraszamy Państwa do wizyty w naszej restauracji i skosztowania wykwintnych potraw i oryginalnego likieru w Gdańsku!