Prawdziwa uczta kulinarna
Mamy pasję do gotowania, miłość jest sekretnym składnikiem, dzięki któremu wszystkie nasze potrawy smakują lepiej. Spróbuj naszego wyjątkowego menu łączącego tradycyjną kuchnię polską z elementami nowoczesnej kuchni międzynarodowej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Rafaela Dargacza.
Top menu
I
ŁOSOŚ MARYNOWANY NA ZIMNO Z KAROTKĄ I ŚWIEŻYM KOPREM, FENNEL, SOS WASABI
Z CYTRUSAMI 50G
SALMON MARINATED WITH CARROT AND FRESH DILL, FENNEL, WASABI SAUCE WITH CITRUS 50G
II
WYKWINTNY KREM Z HOMARA Z PIEROŻKIEM ZE SKORUPIAKÓW I ŚMIETANKĄ 200ML
EXQUISITE LOBSTER CREAM-SOUP SERVED WITH SHELLFISH DUMPLING AND CREAM 200ML
III
SORBET 40g
SORBET 40g
IV
ARGENTYŃSKI „BLACK ANGUS” Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, PIECZONE WARZYWA, GROSZEK, MARYNOWANE CEBULKI, WOŁOWY SOS DEMI GLACE
(DANIE Z DODATKIEM 23- KARATOWEGO ZŁOTA) 200G
ARGENTINIAN “BLACK ANGUS” BEEF TENDERLOIN STEAK, ROASTED VEGETABLES, PEaS, MARINATED ONIONS, BEEF DEMI GLACE SAUCE
(DISH SERVED WITH 23- CARAT GOLD) 200G
V
MUS MANGO-MARAKUJA Z WŁOSKĄ BEZĄ I GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY
NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM CIASTKU 100G
MANGO-PASSION FRUIT MOUSSE WITH ITALIAN MERINGUE AND WHITE CHOCOLATE GANACHE ON CRISPY CHOCOLATE BISCUIT 100G
CENA ZESTAWU | SET PRICE
– 340ZŁ –
Goldwasser menu
I
CARPACCIO Z OŚMIORNICY Z RUKOLĄ, PARMEZANEM, KAPARAMI, OLIWA PIETRUSZKOWA, MAJONEZ ESTRAGONOWY 10G
OCTOPUS CARPACCIO WITH RUKOLA, PARMESAN CHEESE, PARSLEY OLIVE,
TARRAGON MAYONNAISE 10G
II
WYKWINTNY KREM Z HOMARA Z PIEROŻKIEM ZE SKORUPIAKÓW I ŚMIETANKĄ 200ML
EXQUISITE LOBSTER CREAM-SOUP SERVED WITH SHELLFISH DUMPLING AND CREAM 200ML
III
SORBET 40g
SORBET 40g
IV
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ A’LA „CHATEAUBRIAND”, MASŁO TRUFLOWE,
SOS BÉARNAISE, PIKLOWANA CZERWONA CEBULA, ZIEMNIAK HASSELBACK PIECZONY
Z ZIOŁAMI 200G
BEEF TENDERLOIN STEAK A’LA” CHATEAUBRIAND”, TRUFFLE BUTTER, BÉARNAISE SAUCE,
MARINATED RED ONION, HASSLEBACK POTATO BAKED WITH HERBS 200G
V
KULA Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z LIKIEREM „GOLDWASSER” PODANA NA CIASTKU CZEKOLADOWYM, KONFITURA Z ANANASA, RABARBAR 50G
WHITE CHOCOLATE BALL WITH “GOLDWASSER” LIQUEUR SERVED ON CHOCOLATE COOKIE, PINEAPPLE JAM, RHUBARB 50G
CENA ZESTAWU | SET PRICE
– 226ZŁ –
Przystawki
KREWETKI KRÓLEWSKIE Z CZOSNKIEM I CHILLI , PIECZONE WARZYWA, TRAWA CYTRYNOWA
W MLECZKU KOKOSOWYM 5SZT.|67ZŁ
KING PRAWNS WITH GARLIC AND CHILLI, ROASTED VEGETABLES, LEMONGRASS IN COCONUT MILK 5PCS|67ZŁ
ŚWIEŻE OSTRYGI „FINE DE CLAIRE”, CYTRYNA
1SZT.|18ZŁ / 6SZT.|90ZŁ
FRESH OYSTERS “FINE DE CLAIRE”, LEMON
1PC|18ZŁ / 6PCS|90ZŁ
ŁOSOŚ MARYNOWANY NA ZIMNO Z KAROTKĄ I ŚWIEŻYM KOPREM, FENNEL, SOS WASABI
Z CYTRUSAMI 50G|46ZŁ
COLD MARINATED SALMON WITH CARROTS AND FRESH DILL, FENNEL, WASABI SAUCE WITH CITRUS 50G|46ZŁ
TATAR Z JELENIA Z DODATKAMI: ŻÓŁTKO SOUS VIDE, KORNISZONY, CEBULKA, GORCZYCA, MAJONEZ ESTRAGONOWY, CHRZAN, TAPIOKA 70G|49ZŁ
VENISON TARTARE WITH ADDITIONS: SOUS VIDE YOLK, GHERKINS, ONION, MUSTARD, TARRAGON MAYONNAISE, HORSERADISH, TAPIOCA 70G|49ZŁ
Sałaty
SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ Z KURCZAKA, SOSEM ANCHOIS, MIESZANYMI SAŁATAMI, POMIDORKAMI CHERRY I WŁOSKIM EMILIGRANO, CHRUPIĄCA FOCACCIA 300G|45ZŁ
SALAD WITH GRILLED CHICKEN FILLET, ANCHOIS SAUCE, MIXED SALADS, CHERRY TOMATOES AND ITALIAN EMILIGRANO, CRISPY FOCACCIA 300G|45ZŁ
Zupy
TRADYCYJNY ŻUREK STAROPOLSKI Z WĘDZONKĄ , BIAŁĄ KIEŁBASĄ I TARTYM CHRZANEM
200ML|29ZŁ
TRADITIONAL OLD POLISH SOUR RYE SOUP WITH SMOKED BACON, WHITE SAUSAGE
AND GRATED HORSERADISH
200ML|29ZŁ
WYKWINTNY KREM Z HOMARA Z PIEROŻKIEM ZE SKORUPIAKÓW I ŚMIETANKĄ
200ML|32ZŁ
EXQUISITE LOBSTER CREAM-SOUP SERVED WITH SHELLFISH DUMPLING AND CREAM
200ML|32ZŁ
Makaron
MAKARON GARGANELLI AGLIO OLIO E PEPERONCINO, SUSZONE POMIDORY, POMIDORKI CHERRY, SZPINAK BABY, ORZECHY NERKOWCA PRAŻONE W CHILLI Z DODATKIEM ŚWIEŻO TARTEGO WŁOSKIEGO EMILIGRANO 300G|46ZŁ
GARGANELLI AGLIO OLIO E PEPERONCINO, DRIED TOMATOES, CHERRY TOMATOES, BABY SPINACH, CASHEWS ROASTED WITH CHILLI, WITH FRESHLY GRATED ITALIAN EMILIGRANO 300G|46ZŁ
Pierogi
DOMOWE PIEROGI Z MIĘSEM, SOS Z BOCZNIAKIEM KRÓLEWSKIM
I TYMIANKIEM 7SZT.|43ZŁ
HOMEMADE DUMPLINGS WITH MEAT, SAUCE WITH KING OYSTER MUSHROOM
AND THYME 7PC.|43ZŁ
Dania główne
PIERŚ Z KACZKI Z ANYŻEM I ZIOŁAMI, SOS DEMI GLACE Z PIECZONYM POMIDORAMI, PIKLOWANE BURAKI I TARTY CHRZAN, PUREE Z BIAŁYCH WARZYW I PASTERNAKU
Z PALONYM MASŁEM I OLIWĄ Z ESTRAGONU, GORCZYCA, CHIPSY Z KASZY GRYCZANEJ
150G|75Zł
DUCK BREAST WITH ANISE AND HERBS, DEMI GLACE SAUCE WITH ROASTED TOMATOES, PICKLED BEETROOT AND GRATED HORSERADISH, WHITE VEGETABLES AND PARSNIP PUREE WITH BURNED BUTTER AND ESTRAGON OIL, MUSTARD, BUCKWHEAT CHIPS
150G|75ZŁ
DZWONKO Z PIECZONEGO HALIBUTA MARYNOWANE W ESTRAGONIE
KARMELIZOWANA MARCHEWKA, ZIELONE SZPARAGI, SOS BEURRE BLANC Z POMIDORAMI, PIANA TRUFLOWA
150G|79ZŁ
BAKED HALIBUT STEAK MARINATED IN TARRAGON, CARAMELISED CARROTS, GREEN ASPARAGUS, BEURRE BLANC SAUCE WITH TOMATOES, TRUFFLE FOAM
150G|79ZŁ
KARCZEK Z DZIKA DUSZONY W LOKALNYM PIWIE TYPU PORTER Z ROZMARYNEM, SOS
Z RYDZAMI Z DODATKIEM SUSZONEJ ŚLIWKI, PIKLOWANY SELER, MARYNOWANA CZERWONA KAPUSTA, KREM Z PASTERNAKU, DROŻDŻOWE KLUSKI NA PARZE, KARMELIZOWANE NERKOWCE, 150G|78ZŁ
WILD BOAR NECK STEWED IN LOCAL PORTER TYPE BEER WITH ROSEMARY, SAFFRON MILK CAP SAUCE WITH DRIED PLUM, PICKLED CELERY, MARINATED RED CABAGE PARSINP CREAM, STEAMED YEAST DUMPLINGS, CARAMELISED CASHEWNUTS 150G|78ZŁ
POLĘDWICA A’LA BBQ PODANA NA GORĄCEJ PATELNI W SOSIE WHISKEY „JACK DANIEL’S”, PIECZONE WARZYWA, FRYTKI (WOŁOWINA PODAWANA JEST W MAŁYCH KAWAŁKACH) 150G|88ZŁ
BEEF TENDERLOIN A’LA BBQ SERVED ON A HOT PAN IN WHISKEY SAUCE “JACK DANIEL’S”, BAKED VEGETABLES, FRENCH FRIES (THE BEEF IS SERVED IN SMALL PIECES) 150G|88ZŁ
Najlepsze steki w mieście
Kuchnia restauracji Goldwasser znana jest z kulinarnej fantazji. Niektórzy mówią że nasz Szef Kuchni przyrządza najlepsze steki w mieście.
STEK „COWBOY” Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, MASŁO CZOSNKOWE, SOS PIEPRZOWY, OPIEKANE MINI ZIEMNIAKI, CYKORIA, KREM Z PASTERNAKU, PIKLOWANE WARZYWA 200G|125ZŁ
”COWBOY” BEEF TENDERLOIN STEAK, GARLIC BUTTER, PEPPER SAUCE, BAKED MINI POTATOES, CHICORIES, PUMPKIN CREAM, PICKLED VEGETABLES 200G|125ZŁ
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ A’LA „CHATEAUBRIAND”, MASŁO TRUFLOWE, SOS BÉARNAISE, PIKLOWANA CZERWONA CEBULA, ZIEMNIAK HASSELBACK PIECZONY Z ZIOŁAMI 200G|135ZŁ
BEEF TENDERLOIN STEAK A’LA” CHATEAUBRIAND”, TRUFFLE BUTTER, BÉARNAISE SAUCE,
MARINATED RED ONION, HASSLEBACK POTATO BAKED WITH HERBS 200G|135ZŁ
ARGENTYŃSKI „BLACK ANGUS” Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, PIECZONE WARZYWA, GROSZEK, MARYNOWANE CEBULKI, WOŁOWY SOS DEMI GLACE
(DANIE Z DODATKIEM 23- KARATOWEGO ZŁOTA) 200G|225ZŁ
ARGENTINIAN “BLACK ANGUS” BEEF TENDERLOIN STEAK, ROASTED VEGETABLES, PEAS, MARINATED ONIONS, BEEF DEMI GLACE SAUCE (DISH SERVED WITH 23- CARAT GOLD) 200G|225ZŁ
IRLANDZKI ANTRYKOT “RIB-EYE”(DOJRZEWAJĄCY NA SUCHO W GROTACH SOLNYCH),
KREWETKA KRÓLEWSKA, SOS HOMAROWY, KARMELIZOWANE POMIDORKI Z OLIWĄ EXTRA VIRGIN I SOLĄ MORSKĄ, FRYTKI 250G| 270ZŁ
200G|270ZŁ
IRISH “RIB-EYE” ENTRECOTE STEAK (DRY MATURATION IN SALT CAVES),
KING PRAWN, LOBSTER SAUCE, CARAMELIZED TOMATOES WITH EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
AND SEA SALT, FRENCH FRIES 250G | 270ZŁ 200G|270ZŁ
Desery
MUS MANGO-MARAKUJA Z WŁOSKĄ BEZĄ I GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM CIASTKU 100G|29ZŁ
MANGO-PASSION FRUIT MOUSSE WITH ITALIAN MERINGUE AND WHITE CHOCOLATE GANACHE ON CRISPY CHOCOLATE BISCUIT 100G| 29ZŁ
KULA Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z LIKIEREM „GOLDWASSER” PODANA NA CIASTKU CZEKOLADOWYM, KONFITURA Z ANANASA, RABARBAR 50G|29ZŁ
WHITE CHOCOLATE BALL WITH “GOLDWASSER” LIQUEUR SERVED ON CHOCOLATE COOKIE, PINEAPPLE JAM, RHUBARB 50G|29ZŁ
DESKA SERÓW: POLSKIE SERY REGIONALNE, WINOGRONA, MIÓD, KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI, ORZECHY WŁOSKIE, SOLONE KRAKERSY 160G 77ZŁ
CHEESEPLATE: POLISH REGIONAL CHEESES, GRAPES, HONEY, BLACKCURRANT JAM, WALNUTS, SALTED CRACKERS 160G|77ZŁ
Dodatki
WŁOSKA FOCACCIA 50G|15ZŁ
ITALIAN FOCACCIA 50G|15ZŁ