fbpx

Nasze steki są na wagę złota. I to w dosłownym znaczeniu! Są opracowywane według unikalnej receptury, której jednym z sekretów jest użycie właśnie… złota. Doskonale przyrządzony stek wołowy oprószony posypką z połyskujących płatków złota to potrawa godna królów – teraz dostępna na wyciągnięcie ręki (i talerza) dla każdego Gościa. Restauracja Goldwasser znajduje się w Gdańsku, ale serdecznie zapraszamy do nas również Gości z Gdyni, Sopotu i innych okolicznych miejscowości.

Zawsze świeże steki – Sopot

Wszystkie dania, które oferuje nasz Steak House Gdańsk są każdego dnia przygotowywane przez znakomitego szefa kuchni.  Do przyrządzenia steków stosujemy wyłącznie świeże, starannie wyselekcjonowane składniki od zaufanych, lokalnych dostawców. Delikatne mięso, zdrowe warzywa i inne produkty są do nas dostarczane bezpośrednio z kaszubskich gospodarstw.

 

Jak przygotowujemy najlepsze wołowe steki – Gdynia

Wołowinę dokładnie oczyszczamy z błonek, a następnie z jej środkowej części wykrawamy steki. Dzięki temu mięso jest najdelikatniejsze, a jednocześnie grube, co znakomicie sprawdza się na grillu. Stek zachowuje idealną soczystość.

Każdy stek jest grillowany inaczej, w zależności od części wołu, z której pochodzi, a także od stopnia wysmażenia, jaki chcemy osiągnąć. Smażenie zależy z kolei od grubości porcji wołowiny, rasy czy wieku zwierzęcia, długości sezonowania mięsa oraz uznania naszego mistrza kuchni. Naszą specjalnością jest stek Black Angus, przygotowany z wołowiny premium.

Jakość serwowanych w naszej restauracji steków jest tak wysoka, że nie musimy ich smaku „zagłuszać” nadmiernymi dodatkami”- resztę dania dopełniają wyśmienite sosy, masła smakowe, sałaty czy pieczone warzywa, a dla smakoszy dodatek Foie gras z Armaniakiem. Z tego względu stosujemy wyłącznie naturalne przyprawy w minimalnych ilościach, aby tylko subtelnie podkreślić smak wołowiny.

Dysponujemy wysokiej jakości sprzętem kuchennym. Jest to o tyle ważne, że stek, aby zachował swoją soczystość, musi być przyrządzany na mocno rozgrzanym grillu. Do przekładania i przewracania smażonego steku używamy specjalnych szczypiec, ponieważ nie powinno się go nakłuwać czy przekładać za pomocą widelca, który niszczy włókna mięsa. W efekcie z wołowiny wycieka sok, a samo mięso staje się twarde i gumowe.

Serdecznie zapraszamy Państwa do wizyty w naszej restauracji i skosztowania wykwintnych potraw!

Close Menu