img-16-1.jpg

Złote steki Gdańsk, Sopot, Gdynia

Restauracja Goldwasser to unikatowe miejsce na gastronomicznej mapie Gdańska i całego Trójmiasta. To lokal, który doskonale wpisuje się w klimat polskiego Wybrzeża, nawiązując do jego najwspanialszych kulinarnych tradycji. Jednocześnie, każdego dnia staramy się odpowiadać na najbardziej wyrafinowane gusta i oczekiwania gości. Oprócz klasycznych nadmorskich dań, których nie może zabraknąć w żadnej nadmorskiej restauracji, proponujemy Państwu specjalność naszej kuchni – steki z polędwicy wołowej i wyróżniające się wyjątkowym smakiem steki z antrykotu przygotowywane wyłącznie ze świeżego, starannie wyselekcjonowanego mięsa oraz naturalnych składników, dostarczanych prosto z lokalnych gospodarstw.

Argentyński „Black Angus” z polędwicy wołowej

Angus to jedna z najszlachetniejszych ras bydła wywodząca się z północnej Szkocji. Nasze steki podawane z dodatkiem foie gras pate z armaniakiem, pieczonymi warzywami, porem, groszkiem oraz marynowanymi cebulkami i sosem Demi Glace, przyrządzane są wyłącznie z wołowiny premium. Tym, co oprócz najlepszych składników i unikatowej kompozycji czyni to danie wyjątkowym, jest dodatek 23-karatowego złota, które nadaje mu iście królewski, wyrafinowany smak.

Stek z polędwicy wołowej a’la „Chateaubriand”

Na prawdziwych koneserów dobrze wysmażonej wołowiny czeka soczysty, a jednocześnie delikatny stek podawany z masłem truflowym, sosem barneńskim oraz pieczonym ziemniakiem, wzbogacony mieszaniną sałat z klasycznym winegretem i dipem ziołowym. Starannie wyselekcjonowany zestaw dodatków jeszcze bardziej podkreśli smak najwyższej jakości mięsa, jakie codziennie dostarczane jest do restauracji Goldwasser wprost od kaszubskich hodowców.

Stek „Cowboy” z masłem czosnkowym i sosem pieprzowym

Tego dania powinien skosztować każdy amator klasycznej amerykańskiej kuchni. Odpowiednio wysmażony stek z polędwicy wołowej podawany jest w zestawie z frytkami, mixem sałat polanym winegretem oraz masłem czosnkowym i ostrym sosem pieprzowym. To połączenie z pewnością spełni kulinarne oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wołowiny premium podkreślonej smakiem wyrazistych dodatków.

Stek z antrykotu wołowego „Rib-Eye” z dipem śliwkowym BBQ

W naszej restauracji mogą Państwo zjeść najlepsze steki z polędwicy wołowej w mieście. Proponujemy także steki z antrykotu z frytkami i klasycznym sosem barbecue, wzbogacone smakiem sałat mieszanych ze świeżo przyrządzanym sosem winegret zaspokoi oczekiwania zarówno miłośników wołowiny, jak i wszystkich tych, którzy tego szlachetnego, delikatnego mięsa w naszej restauracji pragną spróbować po raz pierwszy.

Spędzając w Gdańsku urlop, weekend lub będąc tu w biznesowej delegacji, mają Państwo okazję skosztować najlepszych dań mięsnych. Serdecznie zapraszamy do restauracji Goldwasser, gdzie każdy gość znajdzie coś dla siebie. Jesteśmy przekonani, że bogactwo i szlachetność smaków potraw podawanych z dodatkiem 23-karatowego złota będzie jednym z najwspanialszych wspomnień z wizyty na Wybrzeżu.

Zawsze świeże steki – Sopot

Nasze steki są na wagę złota. I to w dosłownym znaczeniu! Są opracowywane według unikalnej receptury, której jednym z sekretów jest użycie właśnie… złota. Doskonale przyrządzony stek wołowy oprószony posypką z połyskujących płatków złota to potrawa godna królów – teraz dostępna na wyciągnięcie ręki (i talerza) dla każdego Gościa. Restauracja Goldwasser znajduje się w Gdańsku, ale serdecznie zapraszamy do nas również Gości z Gdyni, Sopotu i innych okolicznych miejscowości.